Aangehouden supporters bekerwedstrijd weer vrij

Alle negen supporters die woensdagavond tijdens de bekerwedstrijd FC Utrecht - Ajax zijn aangehouden zijn weer op vrije voeten. Twee van hen moeten zich 10 oktober op een supersnelrechtzitting van de politierechter verantwoorden, meldt het Openbaar Ministerie in Utrecht.

Een van de mannen die op de zitting moet verschijnen is een 22-jarige man die wordt verdacht van opruiing. Hij zou andere supporters hebben aangezet stenen naar de politie te gooien. De tweede verdachte, een man van 20, wordt verdacht van het gooien van stenen naar de politie. Hij verklaarde dat hij niet bij de wedstrijd aanwezig was, maar pas na de wedstrijd naar het stadion gegaan is.

Van de overige zeven opgepakte supporters zijn er twee minderjarig. Ze zijn doorverwezen naar bureau Halt voor een straf. Drie andere mannen, van 18, 19 en 34 jaar kregen een boete voor vuurwerkbezit en baldadigheid. Een man die tijdens de wedstrijd het veld opliep en stewards bedreigde met een cornervlag moet zich later voor de rechter verantwoorden. In de zaak tegen een 36-jarige man ten slotte wordt nog onderzoek gedaan door de politie.

Justitie noemt het opvallend dat geen van de aangehouden supporters een strafblad had.