Meisje (15) loopt weg met wiskundeleraar

Megan Stammers, een 15-jarig meisje uit Groot-Brittannië, is zeer waarschijnlijk weggelopen met haar wiskundeleraar. Het meisje werd vrijdag als vermist opgegeven toen ze niet kwam opdagen op school, maar werd later gesignaleerd op de veerboot van Dover naar Calais, zo laat de NOS weten. Het meisje zou in gezelschap verkeren van de 30-jarige Jeremy Forrest, de leraar van het meisje. De Franse politie kijkt uit naar het stel. Bewakingsbeelden waar de twee op staan worden wellicht vrijgegeven.

Tot nu toe is er nog geen spoor van de twee gevonden in Frankrijk. Familie en vrienden doen hun uiterste best om via Facebook en Twitter het geval onder de aandacht te brengen.

De Britse media meldt ondertussen dat de leraar een blog bijhoudt waarin hij vier maanden geleden nog sprak van een 'moreel dilemma'. 'Jij bent net zo verslavend als heroïne', zo luidt de titel van het blog. "De laatste twee weken waren heel intens, op een goede en een slechte manier! Ik moet mijn boodschap een beetje vaag houden om geen ophef te veroorzaken."

"Laten we samen weglopen,"  twitterde hij op 27 juni nog.