Turkse broers alweer vrij

De twee Turkse broers en een betrokken 17-jarige Hilversummer, die dinsdag werden opgepakt na een aangifte, zijn alweer vrij. Zij worden beticht van diverse geweldsmisdrijven, maar mochten afgelopen vrijdag alweer van hun vrijheid gaan genieten. De rechter-commissaris in Amsterdam heeft daar zonder nadere uitleg toe besloten.

Raadsman J. van der Heiden die de oudste broer bijstaat, wist te vertellen dat het duo behoorlijk ontdaan was door de arrestatie en dat zij het hele weekeinde nodig zullen hebben om bij te komen van alle commotie rond hun persoontjes. De drie blijven, lopende het onderzoek, nog wel verdacht.

Van der Heiden weet verder te melden dat hij de aangifte van het meisje vindt 'rammelen'. Volgens zeggen van de raadsman was de 14-jarige broer niet eens aanwezig op het Wegaplein ten tijde van de delicten. De vader van de jongen zegt dat zijn zoon aangifte tegen het meisje gaat doen wegens een valse aangifte.

De broers zijn beruchte bekenden van de politie, zij werden eind augustus ook al opgepakt voor het neer schoppen van een 14-jarig meisje dat iets met de jongste broer gehad zou hebben. Toen het meisje een punt achter de vermeende relatie zette viel dit verkeerd bij de 14-jarige broer, die zijn grote broer er bij haalde, die het 14-jarige meisje vervolgens een kickbokstrap gaf.

De jongste broer heeft daar inmiddels een taakstraf gekregen van maximaal 20 uur die hij via Bureau Halt nog moet voldoen. De straf van de oudste broer voor het eerdere delict moet nog worden vastgesteld.

Hilversums burgemeester Pieter Broertjes vindt dat het wel meevalt met de geweldsdelicten in Hilversum en wijt het veelvuldig negatief in het nieuws komen van de mediastad aan een focus van de berichtende media.