Garland oppert ideeën voor Dredd 2

Terwijl Dredd nog in de Nederlandse zalen moet draaien praat scenarist Alex Garland al over een vervolgfilm. Hier wil hij zich meer richten op het oordelen, zo zegt hij in een interview met Total Film News.

Op dit moment is er door de studio nog geen vervolg bevestigd, maar dat weerhoudt Garland er niet van om al ideeën te opperen welke kant het project op kan gaan. "Vanuit mijn perspectief wil ik meer de kant op gaan van de politiek," zo legt Garland uit. "Er zijn nog veel zaken die in de eerste film worden besproken waar je nog veel meer mee kan doen in de tweede. Dredd is een onderdeel van een politiestaat. Hij is een fascist."

"Er is iets erg intrigerend aan de prodemocratische terroristen. Hier zijn de slechteriken ineens de mensen die voor democratie zijn. Natuurlijk zijn zij niet de vijanden, omdat je juist moet vechten vóór democratie. Ik zou dit graag verder willen uitdiepen."

Totdat het vervolg op Dredd verschijnt moeten we het nog even doen met het eerste deel. Deze verschijnt op 11 oktober in de bioscoop.