Glee-aflevering schiet in verkeerde keelgat Britney

Britney Spears is niet gelukkig met de meest recente aflevering van Glee. Spears stond voor de tweede keer centraal in de muzikale serie, maar dit keer lag de nadruk op haar donkere periode. De manager van de popprinses zegt in het Amerikaanse programma Acces Hollywood dat hij laaiend is.

De manager stelt dat Britney geen idee had dat ze op de hak werd genomen door Glee. In de aflevering werd onder meer verwezen naar Britneys kaalgeschoren hoofd en haar gênante optreden tijdens de MTV Video Music Awards van 2007.

Niet alleen Britney is pissig, ook haar fans zijn furieus. Via Twitter gaan ze tekeer over de aflevering, die donderdagavond werd uitgezonden in de Verenigde Staten. "Ik moest bijna huilen", twittert een fan. "Britney was in 2007 niet grappig, het was pijnlijk en Glee heeft haar bespot", schrijft een ander.

"Ik hoop dat ze geniet van de aflevering", zei Ryan Murphy, bedenker van Glee, donderdag over Spears in een interview met The Hollywood Reporter. "We wilden een ander soort ode aan haar brengen."

Het tweede seizoen van Glee kende ook een aflevering over Britney, maar toen werkte de popprinses zelf mee. "Dat wil ik nooit meer doen", zegt Murphy, die groot fan is van Britney. Hij vindt de tweede episode rondom Spears geslaagd omdat de personages centraal staan in plaats van de artiest.

Murphy benadrukt dat de Britney-aflevering niet beledigend bedoeld is. De show eindigt met Brittany, een van de personages, die net als de popprinses een comeback wil maken. "Wat Brittany aan het einde zegt, is dat Britney Spears' carrière veerkrachtig is, dat is wat we over willen brengen."