De iPhone 5 inside

Veel Nederlanders reisden naar Duitsland om als eersten kennis te maken met de Iphone 5. Luke Soules van iFixit had een beter plan bedacht en spoedde zich naar Australië voor een intensieve kennismaking met de nieuwste Apple-gadget.

Luke, een van de medeoprichters van de handleidingen en reparatie site iFixit, onderwierp de smartphone vervolgens aan een diepgaande nauwkeurige inspectie waarbij de schroevendraaier, ondanks de garantiebepalingen, niet werd geschuwd.

Na enige uren van zorgvuldig demonteren en analyseren deed Soules enkele verrassende ontdekkingen. De Iphone 5 is van boven naar onder gebouwd (top-down). De telefoon werd dus geopend vanaf de schermzijde, wat het vervangen van het scherm een stuk eenvoudiger maakt. Het scherm van een smartphone is een van de onderdelen die regelmatig defect raken. De verwachting met deze telefoon is echter dat het scherm minder snel zal sneuvelen omdat de randen niet boven de behuizing uitsteken.

Een ander nieuwtje dat uitgebreid aandacht kreeg was de lightning-connector. Deze is geen overbodige luxe in het dunnere toestel, waar de interne ruimte voor componenten dus nog schaarser is, waardoor er voor de gebruikelijke 30-pins connector gewoon geen plaats meer is. Ook het hart van de telefoon, de nieuwe A6-processor, werd getest en uit die test bleek dat de nieuwe Apple-chip 50 procent beter presteert dan zijn voorganger in de 4s.


Ifixit iPhone 5 Teardown Review (Bron: YouTube)