Agent schiet man met een arm en een been dood

Een agent heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Houston een man met een arm en een been in een rolstoel doodgeschoten. De man zou de agent hebben bedreigd en met een metalen voorwerp naar hem hebben gezwaaid. Het bleek om een pen te gaan, meldt de politie.

De gehandicapte had de agent volgens de politie in een hoek gedreven, waarna hij hem met een pen probeerde te steken. De agent zou niet hebben geweten dat het om een pen ging. De gehandicapte zou bevelen om te kalmeren en op afstand te blijven hebben genegeerd. Toen hij tot op ongeveer dertig centimeter was genaderd, schoot de agent hem neer.

Een verzorger had de politie naar de woning voor begeleid wonen geroepen omdat de man ophef veroorzaakte. De eigenaar van de groepswoning, John Garcia, vertelde tegen lokale media dat de man een psychische aandoening had en dat hij ongeveer anderhalf jaar in het huis woonde.

De gehandicapte had hem verteld dat hij een groot deel van zijn been en zijn arm was kwijtgeraakt toen hij door een trein was overreden. "De gehandicapte ging vaker uit zijn dak, maar dat negeerden we meestal gewoon."

De agent dient vijf jaar bij het departement. Hij heeft in 2009 ook een verdachte doodgeschoten. Onderzoekers zeiden destijds dat de agent zag dat iemand zijn buurman in een appartementencomplex dood aan het steken was. De aanvaller weigerde zijn mes te laten vallen en werd neergeschoten. De agent is nu met drie dagen verlof gestuurd. Dat is in de Verenigde Staten gebruikelijk als agenten iemand hebben neergeschoten.