Politie beëindigt illegale houseparty in Zeeland

De politie heeft zaterdagmiddag in het Zeeuwse Kamperland een illegale houseparty die vermoedelijk sinds vrijdagnacht gaande was beëindigd. Een 30-jarige man uit de gemeente Bernisse is opgepakt omdat hij weigerde te luisteren naar de politie. Een 33-jarige man uit het Belgische Gent werd buiten het terrein aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie ontdekte het festijn in een natuurgebied bij een parkeerterrein aan de Campensweg na klachten over geluidsoverlast. Op het terrein stonden verschillende podia en er waren honderden feestgangers. In een poging het festijn te laten stoppen, was al de toegangsweg afgesloten.

De feestvierders kregen vervolgens tot 17.00 uur de tijd zich uit de voeten te maken. Aangezien ze zich niet aan dat ultimatum hielden, kwam de mobiele eenheid aan het einde van de middag het terrein oprijden. Ook hondengeleiders, andere agenten en een helikopter werden ingezet.

De ME zette onder meer de energievoorziening stop. Toen de muziek daarop uitging was de lol er voor de meeste feestgangers af, meldt de politie. De organisatoren en bezoekers van de illegale houseparty vertrokken daarna druppelsgewijs. Om 19.30 uur was het terrein aan de Campersweg leeg. De ontruiming is volgens de politie buiten de twee arrestaties rustig verlopen.

Zeven grote aggregaten die de feestgangers gebruikten zijn in beslag genomen.