'Friso bewoog bij kus Mabel'

Prins Friso heeft licht bewogen toen zijn vrouw prinses Mabel hem onlangs kuste. Dat heeft Mabel verteld, zei Nobelprijswinnaar voor de vrede Desmond Tutu vrijdag op Nederland 3.

Tutu en prinses Mabel spreken elkaar regelmatig, zeiden ze in het programma College Tour. Mabel was voor het ongeluk van Friso, waardoor de prins in een coma belandde, topvrouw bij The Elders, een vredesorganisatie waarvoor prominenten zich inzetten. Desmond Tutu is de voorzitter van de organisatie. Na het skiongeluk van Friso stopte de prinses met haar werk voor The Elders.

Tutu stelt geregeld contact op te nemen met Mabel, 'om haar te laten weten dat we van haar houden'. De prinses zei dat Desmond Tutu 'in deze zware tijd een grote steun' is.

Prins Friso werd op 17 februari tijdens een skitocht in Lech bedolven onder een lawine. Daardoor liep hij hersenschade op door zuurstofgebrek en lag hij bijna twee weken in een ziekenhuis in Innsbruck. In maart werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Londen. Dat hij ooit nog bijkomt is volgens deskundigen onwaarschijnlijk.