Ravage in Loosdrecht door weigerende remmen

Een 63-jarige automobilist uit Loosdrecht heeft donderdagmiddag in zijn woonplaats een ravage veroorzaakt toen zijn remmen dienst weigerden. Hij knalde op twee auto's waarvan er een werd gelanceerd en een woning binnenreed. Dat meldt de politie vrijdag.

De man reed rond 15.00 uur over de Oud-Loosdrechtsedijk toen voor hem een auto vaart minderde. Toen remmen niet lukte, week hij uit naar de andere rijbaan en ramde hij een tegemoetkomende auto. De Loosdrechter schoot tegen een betonnen plantenbak, die een stilstaande motor omstootte, en klapte vervolgens terug op een andere auto.

Door de botsing werd de auto, met daarin een 72-jarige vrouw uit Nieuwer Ter Aa, gelanceerd. Het voertuig vloog tegen de gevel van een woning aan. De auto eindigde met twee wielen tegen de muur en veroorzaakte een gat in de gevel.

Alleen de bejaarde vrouw liep lichte verwondingen aan haar gezicht op. De ravage op straat was echter groot. De drie auto's en de motor moesten worden weggesleept. De auto van de Loosdrechter wordt onderzocht.