Uitslag FC Dnipro Dnipropetrovsk - PSV

PSV heeft een slechte start gemaakt in de groepsfase van de Europa League. In het duel tegen FC Dnipro Dnipropetrovsk waren de Eindhovenaren onvoldoende bij de les en liepen daardoor tegen een 2-0 nederlaag aan. Beide goals waren te wijten aan grote fouten in de verdediging van de ploeg uit de Lichtstad.

FC Dnipro Dnipropetrovsk liet direct na het eerste fluitsignaal zien een snelle en goed georganiseerde ploeg te zijn. Mede door deze instelling gaven de Oekraïners nauwelijks ruimte weg, iets waar de spelers van PSV zichtbaar moeite mee hadden. Na twintig minuten was Lens dichtbij de openingsgoal, maar slaagde er niet in zijn teen tegen de bal te zetten.

Kevin Strootman probeerde het later eens van afstand, maar ook hij slaagde er niet de doelman van FC Dnipro Dnipropetrovsk te verschalken. De thuisploeg zette hier een vrije trap van Konoplyanka en een counter tegenover. Het net bleef in de eerste helft echter stil hangen.

Dat was in de tweede helft wel anders. Vijf minuten na de hervatting kwam FC Dnipro Dnipropetrovsk op voorsprong na een defensieve fout van Derijck. Matheus kon hier uiteindelijk van profiteren en zette zijn ploeg op voorsprong. Niet veel later was het opnieuw raak. Ditmaal mocht Waterman de bal uit het doel halen, nadat hij door Hutchinson was gepasseerd.

Daarna probeerde PSV het nog wel, maar de defensie van FC Dnipro Dnipropetrovsk bleef overeind staan. De nederlaag betekent dus een nieuwe tegenslag voor Dick Advocaat, die zijn mannen afgelopen weekend al tegen een zeperd aan zag lopen tegen FC Utrecht (1-0).

FC Dnipro Dnipropetrovsk

2 - 0

PSV

50' Matheus
 58' Hutchinson (e.d.)

Gele kaart: Tsjeberjatsjko, Konopljanka, Seleznjov (FC Dnipro Dnipropetrovsk), Toivonen, Strootman, Lens (PSV)

Stadion: Dnipro Arena, Dnipropetrovsk
Toeschouwers: 28.000
Arbiter: Zelinka (Tsj)