Ook cd John Lennon krijgt waarschuwingssticker

Na cd's van Chris Brown zijn ook schijfjes van John Lennon in Groot-Brittannië bestickerd door de actiegroep Abuse Sticks Out. Op de stickers staat de tekst 'Waarschuwing, koop dit album niet. Deze man slaat vrouwen'.

Foto's van het bestickerde album in de winkelschappen zijn opgedoken op Twitter. De kiekjes zijn het internet opgeslingerd door Abuse Sticks Out. Lennon gaf nadat geruchten over mishandeling al jaren de ronde deden toe dat hij onder meer zijn eerste vrouw Cynthia Powell had geslagen.

Chris Brown, die in februari 2009 zijn toenmalige vriendin Rihanna in elkaar timmerde, was de eerste die getroffen werd door de stickeractie. De Britse platenzaak HMV, waar de plakkers opdoken, nam direct afstand van de actie. "Wij waren net zo verrast als ieder ander", zei een woordvoerder eerder deze week tegen het Britse muziekblad NME.

HMV plaatste tegelijkertijd vraagtekens bij de effectiviteit van de actie. "Ze hebben wereldwijd aandacht gekregen, maar tegelijkertijd weten ook veel meer mensen nu dat Chris Brown een nieuwe plaat heeft uitgebracht."