Geen schietpartij op school Zoetermeer

Het Oranje Nassau College te Zoetermeer is vanmorgen ontruimd na geruchten dat er een gewapende scholier rond zou lopen. Ook werd op Twitter gesproken van een schietpartij.

Zowel de politie als de school zelf ontkennen dat er een schietpartij is geweest. Desondanks worden de leerlingen in groepen met politiebegeleiding naar buiten geëscorteerd. De leerlingen worden ook allemaal gefouilleerd.

De politie is met veel manschappen en groot materiaal aanwezig. Er cirkelt een helikopter boven het gebouw, en een jongere zegt dat er politie in de hele school aanwezig is.

Het Oranje Nassau College kwam vorig jaar ook al in het nieuws, toen de school ontruimd werd na dreigtweets.

Update 19.25 uur
Alle leerlingen van het donderdag ontruimde pand van het Oranje Nassau College in Zoetermeer zijn naar huis. Een vuurwapen is niet aangetroffen. Alle afzettingen rondom het schoolgebouw zijn opgeheven, meldt de politie donderdag aan het begin van de avond.

Tot de ontruiming werd besloten nadat getuigen de politie hadden gealarmeerd met de boodschap dat mogelijk een leerling met een wapen was gezien.

Het pand aan de Clauslaan werd daarop afgezet en leerlingen werden in fases gecontroleerd. Na de controle konden de kinderen de school verlaten. Aan het einde van de middag vertrokken de laatste leerlingen.

Na deze controle doorzochten agenten onder meer met speurhonden de school. Dat heeft vooralsnog geen wapen opgeleverd.

Burgemeester van Zoetermeer Charlie Aptroot zei donderdag in een reactie dat "deze serieuze meldingen dusdanig zijn dat je daar ook naar moet handelen". "Daarom startte de politie direct een groot onderzoek. We nemen geen risico's."

De school gaat vrijdag weer open.