Unity-software ook bruikbaar voor Wii U

Nintendo gaat de Unity-software gebruiken om gemakkelijker spellen voor Wii U te kunnen produceren. Daarnaast wordt de Wii U-productiesoftware volgend jaar aangeboden aan ontwikkelaars die al Unity gebruiken. Dat maakte softwarebedrijf Unity Technologies bekend. Unity maakt het simpeler om spellen voor meerdere spelcomputers en apparaten uit te geven.

Spellen die gebouwd zijn met behulp van Unity zijn onder meer te spelen op Xbox 360, maar ook in een browser of op een smartphone. De software van het techbedrijf wordt gebruikt door 1,2 miljoen gamebedrijven en hobbyisten.

Het Duitse gamebedrijf Bigpoint heeft het online browserspel Battlestar Galactica Online gemaakt met behulp van Unity, terwijl het iPhone-spel Cthulhu Saves the World van Zeboyd Games met dezelfde software gemaakt is. Op dit moment werkt Ubisoft aan het online schietspel Ghost Recon Online.

De Wii U ligt vanaf 30 november in de winkel. De spelcomputer onderscheidt zich onder meer met de bijbehorende controller die een aanraakscherm heeft. De goedkoopste versie van het apparaat kost 250 euro.


Unity-software ook bruikbaar voor Wii U (Foto: Novum)