Onderbroekenlol

Onderbroekenlol, dat is wat Gary Craig heeft gehad. Hij heeft namelijk een nieuw wereldrecord onderbroekendragen gezet, met een totaal van 302 onderbroeken die hij tegelijk aanhad.

De 53-jarige Brit, ook bekend onder de bijnaam 'the Geordie Pantsman' [een Geordie is iemand uit de streek rond Newcastle, red.], deed zijn poging ten overstaan van zo'n duizend wildenthousiaste fans. Hij heeft met de 302 onderbroeken zijn vorige recordpoging overtroffen.

In 2010 deed hij 'slechts' 211 onderbroeken tegelijk aan. Dat record verloor hij in februari aan de Amerikaanse Janine Keblish die 252 onderbroeken tegelijk droeg. Nu heeft hij haar dus weer overtroffen met een vijftigtal onderbroeken. Het record moet echter nog wel goedgekeurd worden door het Guinness Book of Records.

We hoeven evenwel niet bang te zijn dat Craig, in het dagelijkse leven architect, zijn superkrachten gaat gebruiken om een superslechterik te worden, want hij blijft er heel normaal onder: "Ik denk dat ik waarschijnlijk de eerste ben die het record tweemaal heeft, omdat niemand stom genoeg is om het tweemaal te doen."