Politie zoekt 'potenrammers'

De politie is op zoek naar drie mannen die in de nacht van 7 september twee mannen zwaar hebben mishandeld in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam.

De politie gaat er vanuit dat het gaat om anti-homogeweld. De twee slachtoffers worden rond half vier 's nachts, terwijl ze op weg zijn naar huis, zwaar mishandeld. Allebei houden ze meerdere kneuzingen in het gezicht en lichaam over aan de mishandeling.

'Voor ons is het cruciaal dat getuigen zich melden', stelt een woordvoerder van de politie in Bureau 020. 'We vragen mensen niet om in te grijpen als ze een mishandeling zien, maar wel om 112 te bellen. Ook dat is een manier van ingrijpen'.

Dat het hier om anti-homogeweld gaat blijkt volgens de politie uit het feit dat er weliswaar wat spullen zijn gestolen, maar dat deze pas mee zijn genomen nadat ze min of meer toevallig op straat belandden. 'Het gaat volgens ons dus primair om een geweldsdelict gericht tegen homo's', aldus de politie.

Van de drie daders is alleen een summier signalement beschikbaar. Het gaat om drie mannen met een licht getinte huid van 23/24 jaar oud. Twee van hen hebben kort, zwart haar en zijn ongeveer 1.85 meter lang. De derde is ongeveer 1.75 meter en heeft half lang haar. De drie maakten mogelijk deel uit van een grotere groep, waarvan twee mannen zich verplaatste op een fiets. Een van de twee fietsers stond hierbij op de bagagedrager.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0800-6070.