Paltrow heeft genoeg van 'actieshit'

Oscarwinnares Gwyneth Paltrow twijfelt aan haar rol in het vervolg van blockbuster The Avengers. Nu Iron Man 3 ingeblikt is, heeft ze het naar eigen zeggen gehad met actie. De memorabele Pepper Potts zal dus vertolkt moeten worden door een andere roodharige schone.

De 39-jarige Paltrow verscheen recent voor de vierde keer als Pepper Potts in Iron Man 3, die mei volgend jaar wordt verwacht in de bioscoop. Eerder dit jaar was ze ook in The Avengers al te zien als de lieftallige assistente van Tony Stark.

Op de vraag of we haar ook mogen verwachten in het vervolg van de recordbrekende superheldenfilm, met een wereldwijde opbrengst van 1,5 miljard dollar, antwoordde ze: “Ik kom net van de set van Iron Man 3, een film die onmogelijk meer special effects en actie kan bevatten. Ik heb zo mijn twijfels bij The Avengers 2. Ik word echt te oud voor die shit, weet je wel?” Voor de fans: deel twee van regisseur Joss Whedon wordt mei 2015 op het grote scherm verwacht.

Paltrow voelt zich veel meer in haar nopjes bij kleine, grappige films als Thanks For Sharing, een romantische komedie die ook dit jaar werd gefilmd. Daarin speelt ze samen met Mark Ruffalo en zangeres Pink.

Paltrow speelt restauranteigenaar in kookfilm (Novum)