PlayStation Vita Plus in november

Sony heeft bekendgemaakt wanneer de PlayStation Plus-service uitgebreid gaat worden naar PlayStation Vita. Dit moet in november gaan gebeuren.

Op de gamescom in augustus was er al aangekondigd dat de PlayStation Plus-dienst snel naar de handheld zou komen. Hoewel Sony nog geen exacte datum heeft gegeven, wisten ze wel te melden dat de uitbreiding in november gaat plaatsvinden. De service komt bovenop het al bestaande Pluspakket, er worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Plus-leden kunnen de volledige versies van bepaalde PS Vita-games, die in de PlayStation Store apart staan vermeld, spelen zolang hun lidmaatschap actief is. Daarnaast krijg je toegang tot exclusieve kortingen op bepaalde PlayStation Vita-titels. Opslaggegevens kunnen online worden neergezet in de Cloud Storage van Sony. Tot 1GB kan worden opgeslagen.

De PlayStation Vita wordt automatisch geupdated als je wilt: extra content, patches voor games en ook firmware-updates kunnen op een tijdstip gedownload worden. Trophies-voortgang wordt ook automatisch gesynchroniseerd met de PlayStation Network-servers.

PlayStation Vita-eigenaren moeten dus even wachten tot november voor deze handige service. Als er een exacte datum bekend is laten we het natuurlijk weten.

PlayStation Plus