Deze week in première (week 38)

Welke films gaan er deze week in première? Je leest het op FOK!film. 

2 Days In New York

Het vervolg op 2 Days In Paris. De Franse Marion woont met haar Amerikaanse man DJ Mingus in New York. Zij werkt als een fotograaf die hard werkt aan een tentoonstelling met haar werk. Haar vader, zus en nieuwe vriend, die een ex van Marion is, komen voor deze tentoonstelling gezellig naar New York. Dit verloopt echter niet zonder problemen.

Bait 3D

De overval op de supermarkt van een Australisch kustplaatsje had niet op een ongelukkiger moment gepland kunnen worden. Net als een gewapende kerel midden in de zaak zijn wapen trekt, dondert een monsterlijke tsunami over het stadje die alles op haar pad verzwelgt. Doodsbang ontvluchten de overlevenden het water op zoek naar veiligheid op de stellingen van de ondergelopen winkel. De spanning stijgt, net als het water dat steeds dichterbij de elektriciteitskabels komt. 

Maar dat de overvaller doorslaat, het water onder stroom komt te staan of ze allemaal verdrinken zijn niet eens de grootste gevaren. Met het zeewater zijn haaien meegekomen die tussen de gangpaden de jacht openen op alles wat beweegt. Josh verloor eerder zijn broer aan een agressieve haai en is vastbesloten zoveel mogelijk mensen te redden.

Laurence Anyways

In de jaren '90 vertelt Laurence (Melvil Poupaud) zijn vriendin Fred (Suzanne Clément) dat hij een vrouw wil worden. Ondanks de kans op slagen, ondanks zichzelf, gaan ze de strijd aan met de vooroordelen van hun vrienden, slagen ze de raad van familie in de wind en bieden ze het hoofd aan de fobieën van de maatschappij die zich tegen hen keert. Gedurende tien jaar, trachten ze deze verandering te overleven. Maar de tol die ze betalen is misschien wel hun liefde voor elkaar...

The Possession

De onlangs gescheiden Clyde (Jeffrey Dean Morgan) merkt dat zijn jongste dochter zich steeds vreemder begint te gedragen na de aanschaf van een antiek houten kistje op een rommelmarkt. Wanneer het gedrag van zijn dochter Emily (Natasha Calis) steeds zorgelijker begint te worden, besluit Clyde op onderzoek uit te gaan. Hij ontdekt dat het kistje is gebouwd om ‘een dibbuk’ in te bewaren, een kwade geest die bij het openen bezit neemt van zijn eigenaar. Samen met zijn ex-vrouw (Kyra Sedgwick) raakt hij verwikkeld in een donkere en levensbedreigende situatie. Een race tegen de klok volgt om het leven van Emily te redden.

Shadow Dancer

Een jonge Noord-Ierse moeder wordt gedwongen te kiezen tussen haar IRA-steunende familie en de Britse geheime dienst die haar probeert te rekruteren. Wanneer ze in Londen wordt gearresteerd, geven de autoriteiten haar een ultimatum: als ze niet meewerkt, wordt haar jonge zoon van haar afgenomen. Een briljante thriller van de Oscar-winnende regisseur James Marsh.

Simon & The Oaks (Simon Och Ekarna)

Simon, gebaseerd op de internationale bestseller van Marianne Fredriksson, is een meeslepend drama dat zich afspeelt in Zweden en Duitsland, in de periode van 1939 tot 1955. We maken kennis met de kleine Simon, een jongen met donker haar die dol is op lezen. Zijn heerlijk onbezorgde jeugd aan de westkust van Zweden wordt ruw verstoord als de Tweede Wereldoorlog Europa begint te overspoelen. Daar komt nog bij dat de leergierige Simon zich steeds minder thuis voelt in het arbeidersmilieu waarin hij opgroeit, ondanks alle liefde die hij van zijn vader en moeder krijgt. Hij heeft sterk het gevoel dat hij anders is. Tegen de zin van zijn ouders kiest hij voor een school die eigenlijk niet past bij zijn sociale achtergrond: het Lyceum. Daar maakt hij kennis met Isak, zoon van een rijke Joodse boekwinkeleigenaar. Isak is net uit Duitsland gevlucht. De jongens kunnen het goed met elkaar vinden en sluiten al snel een hechte vriendschap. Dan doet Simon een onthutsende ontdekking over zijn eigen verleden...