Met Adele werken we wel

Someone Like You van de Britse zangeres Adele is het favoriete muzikale behang tijdens het werk onder Nederlanders. Dat blijkt uit een onderzoek van Randstad Nederland. De uitzendgigant liet onderzoek doen naar de muzikale voorkeuren tijdens de arbeid.

Opvallend in de lijst van 15 nummers die Randstad samenstelde is het ontbreken van de eeuwige Arbeidsvitaminen-klassieker Paradise By The Dashboard Light van Meat Loaf & Ellen Foley. Beter doen het A Night Like This van Caro Emerald, Hotel California van the Eagles, No Mercy van Raccoon en Angels van Robbie Williams, die de top vijf completeren. 

Uit het onderzoek bleek verder dat 93 procent van de ondervraagden denkt dat muziek op het werk de werksfeer verbetert. Zo'n zeventig procent denkt dat het ook de productiviteit ten goede komt. Volgens de helft van de ondervraagden drukt muziek op het werk bovendien het ziekteverzuim.

Muziek is vooral populair onder werknemers van financiële bedrijven, technici, ict'ers, en, hoe kan het ook anders, werknemers in de transport. Vooral popmuziek doet het goed onder de werkenden.