Agent vermoedelijk schutter in zaak-Kekerdom

De 59-jarige agent die om het leven kwam bij een schietpartij in een woning in Kekerdom was vermoedelijk zelf de schutter. Hij doodde waarschijnlijk eerst de twee overige slachtoffers, waarna hij de hand aan zichzelf sloeg. Zijn dienstpistool werd vlakbij zijn hand teruggevonden, meldt de politie dinsdag na onderzoek.

Het huis van de man was bovendien afgesloten op het moment dat de politie arriveerde. Ook zijn er op een laptop afscheidsbrieven gevonden en een relaas waarin de agent de achtergronden van de relatie van de twee overige slachtoffers, een 50-jarige man en zijn 47-jarige vriendin uit Millingen aan de Rijn, beschreef.

De drie zouden een driehoeksverhouding hebben gehad die kort voor het schietincident zou zijn beëindigd. De drie doden werden vorige week zondag gevonden in het huis in de Gelderse plaats. Alle drie hadden schotwonden in het hoofd. Eerder bleek al dat was geschoten met het dienstwapen.

De recherche houdt nog wel rekening met andere scenario's. Ook is het onderzoek nog niet volledig afgerond. De uitslagen laten nog enkele weken op zich wachten. Zo worden vingerafdrukken en dna-materiaal op het vuurwapen onderzocht.