Wolfsen overweegt drooglegging rond risicowedstrijden FC Utrecht

De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen overweegt een alcoholverbod in te stellen voor de omgeving van stadion Galgenwaard op dagen dat FC Utrecht risicowedstrijden speelt. Daarmee volgt de burgervader een wens van de gemeenteraadsfracties van CDA, Leefbaar Utrecht en ChristenUnie. Ook de coalitiepartij PvdA staat achter het voorstel.

De raad besprak gisteravond een evaluatierapport over de rellen tijdens en na de met 2-6 verloren competitiewedstrijd van FC Utrecht tegen FC Twente van eind vorig jaar. Tientallen "voetballiefhebbers" raakten toen slaags met de ME. Uiteindelijk maakte de politie onder meer met waarschuwingsschoten een einde aan het geweld. Een aantal agenten raakten gewond. Uiteindelijk konden er 91 relschoppers worden opgespoord en veroordeeld.

De drooglegging is een strop voor de horeca, maar vooral ook voor de amateurvoetbalclubs die in de directe omgeving van het stadion zijn gevestigd. Clubs als Odin, Domstad Majella, Sterrenwijk en Kampong krijgen bij thuiswedstrijden van FC Utrecht honderden supporters over de vloer die afkomen op het goedkope bier dat daar in de kantines wordt geschonken.