[WSR] Uitslag Race 2 Hongarije

Antonio Felix da Costa heeft de tweede race van de World Series by Renault op de Hungaroring op zijn naam geschreven. De Portugees had een voorsprong van ruim drie seconden op Marco Sorensen en tien tellen op Will Stevens. Robin Frijns pakte de vijfde positie.

Frijns begon de race vanaf poleposition, maar kwam in tegenstelling tot gisteren slecht weg en viel terug tot de zevende stek. Dit gaf de leiding aan Kevin Magnussen die lang aan kop van de wedstrijd kon rijden. Zijn auto begon enkele ronden voor het einde te roken en in de laatste omloop was het gedaan. De Deen moest zijn bolide aan de kant parkeren, wat de zege gaf aan Felix da Costa. Sorensen schoof zo door naar plaats twee, voor Stevens en Sam Bird.

Frijns herpakte zich na zijn slechte start enigszins en verschalkte in de vierde ronde Arthur Pic. De Nederlander en de Fransman kwamen tegelijk voor hun stop binnen, waarbij Pic Frijns weer wist te passeren. Kevin Korjus wist zich er uiteindelijk ook nog tussen te dringen, maar de Est moest Frijns al snel weer laten gaan. Een foutje van Pic leverde de Nederlander nog een plaats op, terwijl de uitvalbeurt van Magnussen hem nog de vijfde stek bezorgde.

In het kampioenschap heeft Frijns een voorsprong van 24 punten op Jules Bianchi die in de tweede wedstrijd negende werd. Bird staat derde op 27 punten achterstand van Frijns.