[Serie A] Juventus wint, AS Roma onderuit

Juventus en Napoli hebben zondag ook hun derde duel in de Serie A gewonnen. Juve was uit bij Genoa met 3-1 de betere ploeg. De ploeg blijft op gelijke hoogte met Lazio Roma en Napoli dat Parma met 3-1 klopte. AS Roma blameerde zich door in eigen huis een 2-0 voorsprong uit handen te geven tegen Bologna: 2-3.

Juventus kwam tegen Genoa al vroeg op achterstand. Ciro Immobile bezorgde de Genuezen na achttien minuten de voorsprong. Na rust richtten de bezoekers uit Turijn zich echter op. Emanuele Giaccherini maakte gelijk, waarna Mirko Vucinic uit een strafschop de 1-2 maakte. Het slotakkoord kwam van Kwadwo Asamoah.

Napoli kwam in eigen huis al na drie minuten op voorsprong via Edinson Cavani. Goran Pandev vergrootte de marge zes minuten voor rust naar twee, maar vijf minuten later bracht Marco Parolo Parma terug in de wedstrijd. Pas een klein kwartier voor tijd besliste de thuisploeg de wedstrijd definitief. Lorenzo Insigne tekende voor de 3-1.

Roma, met Maarten Stekelenburg onder de lat, zakte na een goede start ver weg. Alessandro Florenzi en Erik Lamela zetten de thuisploeg snel op 2-0. Na de rust kwam Bologna echter terug. Alberto Gilardino maakte de 2-1 en diep in blessuretijd de 2-3. Tussendoor had Alessandro Diamanti voor de gelijkmaker gezorgd.

Juventus wint, AS Roma onderuit (Foto: Novum)