[Primera División] Barcelona slaat enorme kloof met Real

FC Barcelona heeft na amper vier speelronden in de Spaanse competitie al een kloof van acht punten geslagen met Real Madrid. Waar Barça zaterdagavond met 4-1 won bij Getafe, leed landskampioen Real uit bij Sevilla al de tweede nederlaag van het seizoen: 1-0.

Barcelona boekte in het Coliseum Alfonso Perez, onder de rook van Madrid, al de vierde overwinning in evenveel duels. Lionel Messi maakte twee goals en schroefde zijn totaal daarmee op tot zes. Adriano Correia en David Villa waren de andere doelpuntenmakers voor de Catalanen. Javier Mascherano passeerde zijn eigen doelman.

Real keek in Sevilla al na twee minuten tegen een achterstand aan en kwam die klap niet meer te boven. Hedwiges Maduro was een van de uitblinkers bij de thuisploeg. De Duitser Piotr Trochowski maakte het enige doelpunt.

Barcelona heeft voorlopig vooral gevaar te duchten van Malaga. Door een 3-1 zege op Levante staat de Zuid-Spaanse club op de tweede plaats in de Primera Division, met een achterstand van twee punten op de koploper.


Barcelona slaat enorme kloof met Real (Foto: Novum)