[Premier League] Droomdebuut Büttner bij Manchester United

Alexander Büttner zal zijn debuut bij Manchester United niet snel vergeten. De onlangs van Vitesse overgekomen linksback bekroonde zijn basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Wigan Athletic direct met een doelpunt. Manchester zegevierde met 4-0 en klimt daardoor van de vijfde naar de tweede plaats in de Premier League.

Büttner begon in de 66e minuut, bij een 2-0 stand, aan een rush waarbij hij drie verdedigers op het verkeerde been zette. Met zijn schot klopte hij vervolgens doelman Ali al Habsi in de korte hoek. Paul Scholes, Javier Hernandez en debutant Nick Powell waren de andere doelpuntenmakers. Robin van Persie viel twintig minuten voor tijd in.

Chelsea morste voor het eerst dit seizoen punten. Uit bij Queens Park Rangers bleef de koploper steken op 0-0. Zoals verwacht weigerde Anton Ferdinand voor aanvang van het duel de hand van John Terry en Ashley Cole te schudden. Aanleiding is een racistisch incident in de competitiewedstrijd van vorig seizoen.

Arsenal zette de grootste uitslag van de middag door. De Gunners, die uit de eerste drie duels slechts vijf punten haalden, versloegen Southampton met 6-1. Jos Hooiveld hielp Arsenal in het zadel door in de elfde minuut met een eigen doelpunt de score te openen. Gervinho vond twee keer het net.

Landskampioen Manchester City moest zich uit bij Stoke City tevreden stellen met een puntje: 1-1. Swansea en West Bromwich Albion leden de eerste nederlaag van het seizoen. Swansea, met Michel Vorm en Jonathan de Guzman in de basis, verloor met 2-0 van het Aston Villa van aanvoerder Ron Vlaar. West Brom boog met 3-0 voor het Fulham van trainer Martin Jol. Norwich City - West Ham United eindigde in 0-0.