Riquelme kondigt afscheid bij Boca Juniors aan

De Argentijnse voetballer Juan Roman Riquelme twijfelt over zijn toekomst. De 34-jarige spelmaker maakte vrijdag officieel bekend dat hij zijn laatste wedstrijd voor Boca Juniors heeft gespeeld, maar is er nog niet uit of hij bij een nieuwe club aan de slag wil. "Ik ga nu waarschijnlijk eerst op vakantie, wat ik daarna ga doen weet ik niet."

Riquelme, die al in juli zijn laatste wedstrijd speelde, begon zijn loopbaan in 1995 bij Boca en groeide uit tot absolute publiekslieveling. De fans hadden hem dan ook liever behouden voor de club.

"Zij willen spelers zien die hun voor lange tijd blij hebben gemaakt", liet de 51-voudig international weten. "De fans willen voor altijd genieten van hun helden. Ik wil hier echter niet blijven spelen omdat de aanhang mij goed wil zien spelen."

Riquelme speelde zeven jaar bij Boca voor hij zijn geluk ging beproeven in Europa. Hij ging aan de slag bij het Barcelona van Louis van Gaal, maar dat werd geen onverdeeld succes. De Catalanen lieten hem al na een seizoen naar Villarreal gaan. In 2008 keerde de viervoudig Argentijns voetballer van het jaar terug bij Boca.


Riquelme kondigt afscheid bij Boca Juniors aan (Foto: Novum)