Zaken doodgeschoten rechercheur onder de loep

De Rijksrecherche gaat alle politieonderzoeken waar de in Kekerdom doodgeschoten rechercheur bij betrokken was tegen het licht houden. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat de moordpartij een criminele achtergrond heeft, schrijft De Telegraaf. Mogelijk gaat het om een uit de hand gelopen conflict in de drugssfeer.

De korpsleiding van de politie Gelderland-Zuid, waar de 59-jarige politieman werkte, wil vooral weten of andere onderzoeken door betrokkenheid van de rechercheur besmet zijn geraakt. De Rijksrecherche gaat daarom onder meer uitzoeken waar de rechercheur mee bezig was en of er sprake van corruptie is.

De zaak kan volgens hoofdcommissaris Henk van Zwam een smet werpen op de integriteit van het hele korps. Daarom doen zowel de Rijksrecherche als het korps Gelderland-Midden onderzoek naar de zaak. "Er mag niet de geringste twijfel bestaan over de integriteit van dit korps", zegt hij in de krant.

De oud-undercoveragent werd zondag met twee anderen dood gevonden in zijn huis in de Gelderse plaats. Hij is om het leven gekomen door een schotwond in zijn hoofd. De andere twee slachtoffers, een 50-jarige man en zijn 47-jarige vriendin uit Millingen aan de Rijn, hadden meerdere schotwonden in hun lichaam en hoofd. Uit onderzoek bleek dat in de woning met het dienstwapen van de rechercheur is geschoten.

In de woning van de politieman werd een hennepkwekerij gevonden. Ook in het huurhuis van de twee andere slachtoffers vond de politie een hennepkwekerij, al was die nog niet in gebruik. De collega van de dode politieman die het huis aan het vermoorde stel uit Millingen aan de Rijn verhuurde, is geen verdachte in de zaak. Uit onderzoek bleek dat hij niets van de kwekerij af wist.