Gelderse leraar vrijgesproken van ontucht

Een 56-jarige basisschoolleraar uit Arnhem is vrijgesproken van ontucht. De man stond terecht voor het betasten van vier van zijn leerlingen, maar de rechtbank in zijn woonplaats vindt dat er te weinig bewijs is om de man te veroordelen. Justitie had een jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, tegen de man geëist.

De man was leraar van een basisschool in Groessen en werd eind maart geschorst toen leerlingen aangifte tegen hem hadden gedaan. De betastingen zouden hebben plaatsgevonden vanaf 2006. Hij kwam eerder al op vrije voeten.

Als bewijs zijn er alleen de verklaringen van de leerlingen en dat is te weinig voor een veroordeling, aldus de rechtbank. De rechtbank vindt bovendien dat justitie het dossier 'eenzijdig' heeft samengesteld en er weinig tijd is besteed aan het nader onderzoeken van aangiften en verklaringen. Er is naar het oordeel van de rechtbank bijvoorbeeld te weinig tijd gestopt in het onderzoeken van bewijsmateriaal dat voor de verdachte ontlastend zou kunnen zijn.