Hero krijgt koekje van eigen deeg

Carlo Strijk, de nummer twee op de lijst van het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK), stapt per direct op uit onvrede over de gang van zaken binnen de partij van Hero Brinkman. Brinkman was alleen maar bezig met zijn 'kruistocht om zijn plek in de Kamer te garanderen', schrijft Strijk in een mail die in handen is van de Volkskrant.

"De campagne kenmerkte zich voorts door volledig eigen, vaak niet overlegde, handelen van Brinkman", aldus Strijk. Ook zou Brinkman 'de inhoudelijke geloofwaardigheid van de partij te grabbel hebben gegooid' door met een plan te komen dat in strijd was met het verkiezingsprogramma.

Strijk wilde zijn positie al eerder opgeven maar besloot om Trots op Nederland, de partij die opging in DPK, toch een kans te geven. Bovendien mocht hij van Brinkman niet meer met de media praten. "Ongekend en ongehoord in een democratische partij, laat staan in Nederland in het algemeen", zegt hij daarover.

Brinkman zegt in een reactie tegen de Volkskrant dat 'als iemand egocentrisch is geweest hij het is'. "Maar ik ga niet met modder gooien. Ik denk dat zijn vertrek een verstandig besluit is."