Man wilde dierentuin beginnen op dak flatgebouw

Een dierentuin beginnen leek voor een 28-jarige man uit Bangkok een leuk idee. De man had echter weinig verstand van zaken aangezien hij dit wilde doen op het dak van een flatgebouw.

De politie trof op het dak kooien met vier volwassen tijgers en twee welpen aan. Tijdens zijn arrestatie verklaarde de man dat hij een dierentuin wilde beginnen. Hij kocht per maand voor 10.000 bath, omgerekend ongeveer 240 euro, aan kippenbotten als voedsel. Voor de dieren was dit echter geen voedzaam dieet wat resulteerde in ondervoeding. "Bij lange na niet genoeg en veel te eenzijdig om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen voor hun groei en welzijn. Daarnaast waren de tijgers zeer gestresst door de veel te kleine hokken waarin ze zaten", vertelt politiewoordvoerder Montri Neepasee. 

De eigenaar van het gebouw, toevallig een neef van de verdachte, ontkende dat hij wist dat er tijgers op het dak werden gehouden. De man wordt aangeklaagd wegens het illegaal houden van wilde dieren. Hier staat een gevangenisstraf op van maximaal vier jaar. De tijgers zijn overgebracht naar een reservaat.