Mika onder druk gezet om uit de kast te komen

Mika is naar eigen zeggen enorm onder druk gezet om uit de kast te komen. "Eigenlijk beledigend", concludeert de 29-jarige zanger in een interview met het AD. "Wat halen anderen voor vreugde uit zo'n mededeling? Klinkt mijn muziek er anders door?"

De zanger, bekend van hits als Grace Kelly en Big Girl, biechtte deze zomer op dat hij op mannen valt. "Nee, dat is voor mij heus geen recente ontdekking", geeft Mika toe. "Maar het kiezen van het moment erover te vertellen was aan mij en niemand anders. De tijd is nu rijp, omdat ik een geweldige relatie heb. Met wie, dat houd ik voor mezelf, maar dankzij hem voel ik me vrij mijn seksualiteit te bevestigen."

Zijn nieuwe relatie gaf Mika, die werd geboren als Michael Penniman, naar eigen zeggen vleugels. "Het cliché luidt dat depressieve songwriters de beste liedjes maken; ik ben op mijn best als ik dolgelukkig ben."

Ook het zware ongeluk van zijn zus, die van vier hoog uit een raam op een ijzeren hek viel, veranderde de zanger. "Ik voelde me tot het ongeluk van Paloma al een jaar lang mat en inspiratieloos", biecht Mika op. "Het plotselinge succes van de jaren ervoor had m'n ego opgeblazen."

Terwijl zijn zus voor haar leven vocht, werd Mika wakker geschud. "Wat heb je aan een enorm ego als iemand ligt te vechten voor haar leven? Ik besefte me dat ik niet moest zeuren over wat anderen van me dachten, maar gewoon aan de slag moest."