Japanse Wii U-release bekendgemaakt

De Japanse Nintendo Direct heeft eindelijk licht in de duisternis omtrent de Wii U gebracht. De nieuwe console komt 8 december uit in Japan.

De Wii U gaat 2GB geheugen krijgen. Daarvan is 1GB voor games en 1GB voor het systeem zelf. De Wii U-gamediscs krijgen een maximale cpaciteit van 25GB aan content. Het systeem blijft backwards compatible met de Wii-accessoires: dus Wiimote, Balance Board en de rest in je Wii-accessoriekast gaan werken op de Wii U.

In Japan zullen New Super Mario Bros en Nintendoland launchtitels zijn. Nintendo Japan heeft twee bundels aangekondigd: de basisbundel bevat een witte Wii U-console, een controller en een 8GB harde schijf. De 'premium'-bundel bevat de zwarte versie met 32GB harde schijf, een HDMI-kabel en oplaadstations voor de Wii U GamePad. De basisversie kost 26.250 yen, zo'n 260 euro kosten. De premiumversie gaat 31.500 yen, zo'n 310 euro, kosten.

Een losse Pro Pad kost 5.040 yen, zo'n 50 euro, de Wii U Pad kost los 13.440 yen, zo'n 130 euro. Vanmiddag horen we de plannen en prijzen voor Europa, maar dit is in ieder geval de richting waarin we mogen gaan denken.

Wii U