PVV-senator Popken valt van 'geloof'

Het PVV Eerste Kamerlid Gabriëlle Popken kiest eieren voor haar geld als het op kosten voor verbouwen aankomt en schuwt de Poolse werknemer niet. Rond het Haagse stulpje van de PVV-vrouwe, dat kennelijk een forse verbouwing behoefde, heeft het drie maanden lang gewemeld van de Polen, zo schrijft BN De Stem.

BN De Stem claimt documenten ter inzage te hebben gehad die aantonen dat zeven Polen drie maanden lang keihard hebben gewerkt aan het Haagse huis. De rekening zou ongeveer 80.000 euro bedragen, maar een deel is nog niet voldaan meldt Andrzej Malek van Adma Onderhoudsbedrijf. Malek zei verder: "Dat vind ik wel een beetje gek ja. Dat die partij een meldpunt heeft en zij ons bij haar laat werken.

Normaliter is een privéverbouwing geen nieuws, maar in het licht van het Polenmeldpunt van de PVV is dit wel vreemd. De PVV had op haar meldpunt namelijk ook verdringing op de arbeidsmarkt staan. Of verdringing van euro's op de bankrekening van Popken hier leidend is geweest is onbekend.

Gabriëlle Popken wil wel kwijt in een reactie dat zij niet bewust de Polen heeft ingehuurd. Zij deed zaken met de Nederlandse aannemer Drufa die haar huis verbouwd. Over het verschil van mening over de betaling zegt Andrzej dat hij nog 12.000 euro van haar tegoed heeft, Gabriëlle zegt dat de verbouwing gebreken vertoont en zij pas tot betaling overgaat als deze zijn hersteld.

Of het herstellen van de gebreken door de Polen wordt gefikst, of dat hiervoor wel duurdere autochtonen worden ingezet is nog niet duidelijk.