Huntelaar evenaart Cruijff en Lenstra

Klaas-Jan Huntelaar scoorde dinsdagavond zijn 33e treffer in dienst van het Nederlands elftal. De spits van Schalke 04 komt daarmee op gelijke hoogte met Johan Cruijff en Abe Lenstra. "Het is heel mooi, maar het belangrijkste is dat we zes punten hebben in de WK-kwalificatie", zei hij na de 4-1 zege op Hongarije in Boedapest.

"Natuurlijk voetbal je ervoor om zoveel mogelijk doelpunten te maken en assists te geven, dus dat is mooi meegenomen", vervolgde Huntelaar, die na rust zijn opwachting maakte als vervanger van de licht geblesseerde Robin van Persie.

De 29-jarige Huntelaar is nog zeven doelpunten verwijderd van het record van Patrick Kluivert. De huidige assistent van bondscoach Louis van Gaal haalde veertig keer de trekker over in het shirt van Oranje."Ik focus mij er niet al te veel op. Ik probeer gewoon alles te doen wat ik normaal ook doe en dan zie ik het wel."

Naast de tevredenheid over zijn treffer was Huntelaar ook te spreken over het optreden van Nederland. "Al met al waren we duidelijk de betere ploeg. Twee wedstrijden, twee overwinningen. We mogen niet klagen."


Huntelaar evenaart Cruijff en Lenstra (Foto: Novum)