Ouders ongerust over plaatsing misbruikende kleuter

Ouders van een basisschool in het Zuid-Hollandse Lisse zien het niet zitten dat een 6-jarige jongen tussen hun kinderen wordt geplaatst. De jongen is van een basisschool in Hillegom weggestuurd omdat hij daar meerdere leerlingen heeft aangerand. Op de katholieke Sint Josephschool na wil geen enkele andere school hem opvangen, schrijft De Telegraaf woensdag.

De jongen zou zeventien slachtoffers hebben gemaakt, zowel jongens als meisjes. De school in Lisse heeft de ouders uitgenodigd voor een informatieavond. De 'bagatelliserende toon' van die brief is bij de ouders niet goed gevallen. De acties van de jongen kunnen niet als incident worden afgedaan, schrijven zij volgens de krant in een brief aan de school.

Schooldirecteur Ces Oosterveer zegt in de krant overtuigd te zijn dat zijn school de leerling goed kan begeleiden. Hij wijst erop dat een fulltime onderwijsassistent naast de leerkracht wordt aangesteld.

Een van de ouders zegt in de krant het onbegrijpelijk te vinden dan de school als enige in de regio meent de jongen op te kunnen vangen. "Willen we het risico lopen dat we niets hebben gedaan om te voorkomen dat onze kinderen slachtoffer werden?"