Uitslag Hongarije - Nederland

Het Nederlands elftal heeft ook zijn tweede duel in de WK-kwalificatie weten te winnen. In Boedapest werd het 1-4 voor Oranje.

Nog voor de wedstrijd begon kreeg Oranje al een tegenslag te verwerpen. Arjen Robben was in de warming-up geblesseerd geraakt en moest worden vervangen door Jeremain Lens. Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was kende het Nederlands elftal een droomstart. Lens scoorde al na drie minuten met een kopbal uit een voorzet van Luciano Narsingh. Lang kon Nederland echter niet van de voorsprong genieten. Een paar minuten later veroorzaakte Jordy Clasie een penalty die door Balázs Dzsudzsák werd benut.

Na de gelijkmaker nam Oranje weer het heft in handen en al na negentien minuten kwam het weer op voorsprong. Bruno Martins Indi scoorde zijn eerste interlandgoal door raak te koppen uit een vrije trap van Wesley Sneijder. Nederland ging daarna op jacht naar de 3-1, maar in de rest van de eerste helft hadden onder andere Sneijder, Clasie en Lens minder succes. Na rust ging Oranje met Klaas-Jan Huntelaar, die was ingevallen voor de geblesseerde Robin van Persie, verder op dezelfde weg. Nu viel de 3-1 wel snel. Elek kopte de bal recht voor de voeten van Lens die vervolgens raakschoot.

Daarna was de wedstrijd beslist, maar kregen de Hongaren nog een goede kans via Priskin. Stekelenburg redde echter knap. Vervolgens was Sneijder dicht bij de 1-4, maar zijn schot belandde op de lat. Een kwartier voor het tijd was het wel raak. Uit een snelle vrije trap bepaalde Huntelaar de eindstand op 1-4.

Ron Vlaar in duel met Zsolt Korcsmar (Foto: Pro Shots)

Hongarije

1 - 4

Nederland

7' Dzsudzsák(pen)    3' Lens