Ontslag om 'Lifeguard Style'

Veertien lifeguards uit El Monte, Californië hadden niet genoeg 'style' om hun baan te behouden. Omdat ze de zomer afsloten met het maken van een parodie op het nummer Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse rapper PSY, zijn ze door hun baas de laan uit gestuurd. 

In de video laten de lifeguards hun 'Lifeguard Style' zien. Ze smeren elkaar in met zonnebrandcrème en dansen in en om hun zwembad. Hun bazen zijn not amused. "De hele video vonden ze ongepast en walgelijk", aldus een van de lifeguards. De formele reden voor het ontslag van de badmeesters is 'het gebruiken van publieke middelen voor privégebruik', meldt VRT Nieuws.

De Amerikaanse zender ABC vreest voor de toekomst van de jonge badmeesters nu hun inkomen wegvalt. "Ze gebruiken het geld om hun studie en huur te betalen. Hun grootste vrees is nu hoe hun toekomst er uit gaat zien op de universiteit en later op de arbeidsmarkt."

Gelukkig voor de lifeguards krijgen ze veel steun van hun omgeving. Velen vinden de straf absurd hoog. Ook is er een Facebookgroep opgericht om de veertien lifeguards hun baan terug te laten krijgen. "Zelf dacht ik ook dat ze het op een korte schorsing zouden houden", zei Alexander Huerta, een van de ontslagen badmeesters. "We hebben dit gedaan om de zomer af te sluiten en om een mooie herinnering te bewaren aan onze tijd hier in het zwembad. Daar is toch niets mis mee?"


Lifeguard Style: Walgelijk of niet?