Ex-kandidaat: 'Talentenjachten doorgestoken kaart'

Déon Leon gaat vanavond alle talentenjachten ontmaskeren. De 21-jarige ex-kandidaat uit Sunday Night Fever en Popstars uit dan zijn ongenoegen over de shows tegenover Filemon.

In de Week van Filemon beweert Leon dat de winnaar van Sunday Night Fever als sinds het begin van de show vast stond. Leon kwam er in de finale achter dat hij hoe dan ook de favorietenrol niet waar zou kunnen maken in de talentenshow. “Iedere show heb ik goed commentaar gehad en in de finale was het opeens helemaal omgekeerd en de commentaren waren ineens heel anders. Dat kwam omdat de winnaar al bekend was. Die winnaar was van tevoren al bepaald“, zegt hij.

Leon kwam erachter dat hij genaaid werd toen danseressen hem precies wisten te vertellen met wie ze in de finale zouden dansen. “In de finale werd er overal gepraat over dat de dansers die achter de finalisten stonden, een week van tevoren al een sms kregen of ze wilden gaan dansen achter de twee finalisten. Maar de namen werden al genoemd van de twee finalisten. Terwijl die nog niet bekend waren.”

Al eerder uitte de ex-kandidaat zijn ongenoegen al over Popstars. De winnaar van het programma belandde in de het door het programma gecreëerde bandje R3D, maar volgens hem heeft het nooit gedraaid om dat bandje. “Volgens mij heeft er voor RED überhaupt nooit een plan klaargelegen“, zegt hij in Story. “Voor mij geldt – en dat is wellicht een waarschuwing voor anderen – dat ik nooit meer aan een dergelijk programma zal meedoen als vooraf niet duidelijk is wat de plannen zijn. Ik moet het nu zelf bewijzen.“, liet hij 2 jaar geleden weten in de Story. Blijkbaar kon hij zijn eigen belofte ook niet nakomen, want een jaar later stond hij de soortgelijke show Sunday Night Fever.

Deze en andere onthullingen die we eigenlijk allang weten doet Leon vanavond tegenover Filemon in de week van Filemon.