Achttien jaar cel voor doden 10-jarige Jennefer

Anthony K. moet achttien jaar de cel in voor het verkrachten en doden van de 10-jarige Jennefer van Oostende. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam maandag bepaald. Justitie had levenslang geëist.

De rechtbank acht bewezen dat de Rotterdammer het 10-jarige meisje vorig jaar oktober in zijn woning verkrachtte, mishandelde en daarna doodde. K. bekende tijdens een eerdere zitting Jennefer te hebben gedood, maar van verkrachting zou volgens hem geen sprake zijn. Net als de officier van justitie gaat de rechtbank ervan uit dat K. niet met voorbedachten rade handelde en er dus geen sprake was van moord.

Jennefer werd een dag na haar dood aangetroffen in het huis van Anthony K. Toen de politie bij hem aankwam, troffen ze het lichaam van het meisje, verpakt in plastic zakken en een tas, aan op de slaapbank waar K. lag te slapen. Eerder had K. nog verklaard dat het meisje op de dag van haar dood wel bij hem thuis was geweest, maar dat zij na een ruzie naar haar vader zou zijn vertrokken. Daar kwam ze nooit aan.

Justitie eiste de levenslange celstraf onder meer omdat K. niet mee wilde werken aan psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum en hij weinig losliet over zijn motief om het meisje te doden.