EA wilde Valve kopen voor een miljard

Volgens een artikel van de New York Times wilde Electronic Arts maar al te graag Valve inlijven voor een miljard dollar. De krant geeft aan dat zij de informatie hebben van twee anonieme mensen met kennis over de geheime overleggen tussen de twee bedrijven.

Alhoewel de financiën van Valve privé zijn, wordt door Michael Pachter, de welbekende analist bij Wedbush Securities, het bedrijf geschat op ongeveer 2,5 miljard dollar. Er wordt gezegd dat het bedrijf meer verdient met hun dowloadservcice Steam dan de verkoop van hun eigen spellen.

Gabe Newell geeft aan dat er een grotere kans zou bestaan dat Valve zou 'desintegreren', dus de werknemers zelf al vertrekken,  dan dat het bedrijf ooit zou worden verkocht. "Het is veel waarschijnlijker dat we die richting op zouden gaan dan te zeggen: 'Laten we een gigantische bedrijf zoeken dat ons wil uitbetalen en twee of drie jaar wachten om onze arbeidsovereenkomsten te zien beëindigen'", zegt hij.

EA heeft zelf al zo'n miljard uitgegeven voor allerlei social media en mobiele bedrijven, zoals Popcap. Zo te horen gaat Gabe liever op dieet dan dat hij Valve laat verkopen, dus EA zal haar investeringsgeld ergens anders moeten uitgeven.

Gabe Newell