Islamitische kindhuwelijken mogelijk in Engeland

In Engeland blijkt het voor moslimmannen mogelijk te zijn om te trouwen met een meisje van pas twaalf jaar oud. Dat blijkt uit een reportage die een Engelse undercover-journalist maakte.

De imam van een moskee in Peterborough zei tegen de journalist dat een huwelijk tussen een volwassen man en een 12-jarig meisje in principe mogelijk is, zolang het meisje haar mond er maar over houdt. Het huwelijk zou dan voor de buitenwereld een verloving kunnen heten, terwijl het binnen de islamitische wet als huwelijk geldt.

De journalist deed zich bij het onderzoek voor als de vader van een 12-jarig meisje die graag zijn dochter wilde uithuwelijken. Hem werd verteld dat het huwelijk kon plaatsvinden, als het maar voor de maatschappij verborgen zou blijven, omdat het kind anders waarschijnlijk uit de ouderlijke macht ontzet zou worden en in een pleeggezin terecht zou komen.

Kindhuwelijken zijn in de streng-islamitische wereld niet ongewoon. In landen als Saudi-Arabië komen ze veelvuldig voor. In die huwelijken is er ook vaak sprake van seksuele gemeenschap, waardoor regelmatig onherstelbare verwondingen veroorzaakt worden.