Rutte verder met anti-PvdA-campagne

Terwijl er regelmatig oproepen gedaan worden om het eindelijk eens over de eigen plannen te hebben, gaat Mark Rutte gewoon verder met zijn campagne tegen de PvdA. Vandaag zegt Rutte in een interview met Nu.nl dat Nederland minder veilig wordt als de PvdA aan de macht komt.

Volgens Rutte hebben mensen grote behoefte aan veiligheid, vooral in onzekere tijden zoals de huidige. "Kunnen mijn kinderen veilig naar school? Komen ze veilig thuis na het uitgaan in het weekend? En als ik zelf oud ben, kan ik dan mijn hondje nog uitlaten? Er heerst een hele basale behoefte aan veiligheid."

Rutte stelt dat de PvdA een half miljard bezuinigt op veiligheid. De VVD investeert volgens hem 250 miljoen. Rutte stoort zich eraan dat de PvdA wel wil investeren in stages voor ex-criminelen, extra onderwijs voor criminelen en softdrugs wil legaliseren.

PvdA-leider Diederik Samsom heeft in deze verkiezingscampagne al herhaaldelijk benadrukt dat de PvdA wel degelijk veel aan veiligheid doet.

Rutte haalde zaterdag ook al uit naar de PvdA. Hij noemde de partij een 'bedreiging voor Nederland'. "Minder wegen, minder banen. Tussen ons en de PvdA zit qua werkgelegenheid de stad Utrecht aan banen. We zullen zien dat de wachtlijsten in de gezondheidszorg terugkomen. Het is gevaarlijk voor Nederland."


Rutte: PvdA maakt Nederland onveiliger (Foto: Novum)