Verwarde man valt van balkon na schot politie

Een hevig verwarde man heeft de hulpdiensten in Hilversum zaterdag flink bezig gehouden door op zijn balkon op ongeveer vier meter hoogte te gaan zitten en te dreigen naar beneden te springen. Uiteindelijk viel of sprong hij naar beneden toen de politie hem met een bean-bag, een niet-dodelijke kogel die een flinke klap uitdeelt, probeerde uit te schakelen.

De man zat sinds 15.00 uur op zijn balkon in een woning aan de Jan van Galenstraat. Hij gooide volgens een politiewoordvoerder van alles naar beneden en vormde een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving. Daarom werd de straat afgezet.

Een onderhandelaar van de politie probeerde op hem in te praten, maar dit had geen resultaat. Een arrestatieteam probeerde via zijn deur binnen te komen, maar die was gebarricadeerd. "Uiteindelijk is rond 18.15 uur besloten de bean-bag in te zetten", zegt de woordvoerder.

Het schot miste echter, waarop de man met een matras naar beneden viel of sprong. Hij landde echter niet op de matras. "Het is een wonder dat hij niet gewond is geraakt", zegt de politiewoordvoerder. "Overal lagen spullen van hem en er was ook een glascontainer waar hij in terecht had kunnen komen."

De man is met wat blauwe plekken overgebracht naar een ziekenhuis voor controle. De geestelijke gezondheidszorg ontfermt zich verder over hem.