FOK!filmtips van de dag: Before the Devil Knows You're Dead

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!.

In de aanloop naar de herdenking van 9/11 is om 20:00 uur op RTL 5 de film World Trade Center nog eens te zien. Deze film speelt zich uiteraard af op 11 september 2001. Op deze dag gaan twee Port Authority agenten de Twin Towers binnen om mensen te redden. Als beide torens instorten komen ze vast te zitten in de ruïnes van de torens.

Nederland 3 brengt vanavond twee prima films op de buis, te beginnen om 20:25 uur met Bloedbroeders. Deze film speelt zich af tijdens een warme zomer in de jaren zestig. Simon, zestien jaar oud, wil graag hoge ogen gooien bij de steenrijke broertjes Arnout en Victor van Riebeeck. En aldus komt hij vaak bij hen over de vloer in de kapitale villa waar beide broertjes wonen. Aldaar luieren ze, spelen ze potjes tennis, draaien plaatjes en dansen ze wat met de mooie Frederique, de vriendin van Arnout. Tussen de bedrijven door houden ze op de zolder van de immense villa Ronnie verborgen. Ronnie is een kleine crimineel die op de vlucht is voor zijn vader en de politie. In het begin lijkt het grappig totdat zij door hem worden gechanteerd en wordt hij steeds gevaarlijker.


Na afloop van deze film is het dan op dezelfde zender om 22:30 uur tijd voor de FOK!filmtip van de dag:Before the Devil Knows You're Dead. Deze film van de hand van Sidney Lumet gaat over twee broers die besluiten om een overval te plegen uit financiële nood. Alles wordt goed voorbereid en ze willen geen geweld gebruiken, geen slachtoffers en er moeten al helemaal geen doden vallen. Maar helaas verloopt hun plan toch geheel anders als een van hen zich niet houdt aan de gemaakte afspraken. Deze film bevat goed acteerwerk van onder ander Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke en Albert Finney.



Wil je ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!