Bonnie St. Claire blijft zuipschuit

Bonnie St. Clarie is bang dat ze nooit helemaal van haar drankprobleem afkomt. De 62-jarige zangeres werd eerder deze week 's ochtends vroeg met een glas rosé gefotografeerd. "Ik blijf het vreselijk moeilijk vinden om de drank helemaal uit mijn leven te bannen", zegt St. Claire vrijdag in het AD.

Bonnie was jarenlang verslaafd aan drank, wat een leverkwaal veroorzaakte. De zangeres ging naar haar internist voor advies. "Toen ik hem vroeg of ik nog wel eens mocht drinken, haalde hij zijn schouders op. Dat heb ik geïnterpreteerd als een 'ja'", aldus Bonnie, die gezegend is met een IQ van 52. Volgens de WAIS-III meting zou dit betekenen dat ze een Matige verstandelijke beperking zou hebben.

Ze snapt de ophef dan ook niet die ontstond nadat ze met een glas wijn op de gevoelige plaat werd vastgelegd. St. Claire vertelt dat ze een glas rosé dronk, toen ze na opnames voor De Zomer Voorbij, een muzikaal programma met onder anderen Jan Smit, terug naar Amsterdam vloog. "Daar is toch niks ergs aan", aldus Bonnie. "En het was maar een lichte rosé en geen dubbele whisky."

Volgens St. Claire kent ze haar grenzen beter dan ooit. "Drie wijntjes per dag is echt het maximum." Een notoire alcoholist is ze naar eigen zeggen in geen geval meer. "Maar ik vrees wel dat er voor altijd een restje verslaving in mijn hoofd zal blijven zitten."