[US Open] Djokovic naar halve finale

Novak Djokovic heeft zich donderdagavond vrij eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de US Open. De Servische titelverdediger was op Flushing Meadows met 6-2, 7-6 (2) en 6-4 te sterk voor Juan Martin Del Potro. Hij neemt het zaterdag om een plek in de finale op tegen David Ferrer.

Djokovic profiteerde in de eerste set van het lage aantal winners (zes) en het hoge aantal onnodige fouten (elf) van Del Potro, die er niet in slaagde zijn opponent terug te dringen met zijn snoeiharde forehand. In het tweede bedrijf knokte Del Potro zich evenwel terug in de partij. De eerste tien punten gingen naar de Argentijn.

De nummer zeven van de plaatsingslijst serveerde bij 5-4 voor de set, maar wist zijn opslag niet te behouden. In de tiebreak bleek Djokovic alsnog de sterkste en dat gaf hij in de derde set een passend vervolg. De Serviër, als tweede geplaatst, nam meteen een break voorsprong.

Del Potro kreeg nog wel enkele breekkansen, maar Djokovic sloeg die een voor een weg en trok de partij na ruim drie uur over de streep. "Het was een partij met geweldige rallies en punten", zei de nummer twee van de wereld. Op de Olympische Spelen in Londen had Del Potro nog gewonnen van Djokovic in de strijd om brons.

Djokovic naar halve finale US Open (Foto: Novum)