SP gaat 's nachts campagne voeren

De Amsterdamse afdeling van de SP begint donderdagavond aan een campagne van 48 uur. Ook in de nacht gaat de campagnemarathon door. Dan bezoeken kandidaat-Kamerleden en vrijwilligers ziekenhuizen, politieposten, avondwinkels, taxistandplaatsen en snackbars.

Overdag zijn de SP'ers te vinden bij Amsterdamse markten, treinstations en verzorgingshuizen. Ook bellen ze aan bij mensen in Amsterdam-Oost. Bij de politie wordt geklaagd over bureaucratie en tekort aan mankracht en zorgmedewerkers zijn 'helemaal klaar' met de marktwerking, licht campagneleider Malu Lüer toe. De SP wil deze problemen oplossen.

Verder worden debatten georganiseerd en vrijdagmiddag een boottocht door de grachten. Aansluitend zijn er kroegentochten, georganiseerd door de roze werkgroep van de SP en Rood, de jongerenclub van de SP. De campagne voor de Kamerverkiezingen van dinsdag gaat donderdag om 18.00 uur van start.

Ook GroenLinksers zijn 's nachts actief. Lijsttrekker Jolande Sap verricht zaterdagmiddag de aftrap voor het slotoffensief Vier Dagen Wakker. Omringd door kandidaat-Kamerleden, prominente GroenLinksers, campagnemedewerkers en vrijwilligers opent zij in Utrecht het hoofdkwartier waar GroenLinks vier dagen lang 24 uur stemmers gaan informeren en proberen te overtuigen.

De partij plaatst marathonflyeraars bij treinstations, campagnesprekers op pleinen en in parken en vrijwilligers lopen vier dagen en nachten lang het hoofdkwartier in en uit met flyers, affiches, stickers of decors. Kamerleden en prominenten beantwoorden binnenkomende vragen en bel- en mailteams zoeken contact met kiezers.

Alle activiteiten in het hoofdkwartier zijn 24 uur per dag te volgen via groenlinks.nl. De campagne wordt woensdagavond om 21.00 uur afgesloten, als de stembussen zijn gesloten.