Verhaal Bussumer op sokken lijkt smoes

Het lijkt erop dat de 24-jarige Bussumer die op zijn sokken thuiskwam zijn vriendin een smoesje heeft verteld. De politie heeft de man naar aanleiding van het incident dinsdagavond uitgebreid verhoord. Tijdens het verhoor bekende de Bussumer dat hij nooit op het bureau is geweest.

De man die zijn vriendin in geuren en kleuren vertelde te zijn mishandeld door vijf Marokkanen, van zijn fiets te zijn getrapt, afgetuigd en vervolgens met geweld te zijn beroofd van zijn fiets, portemonnee, telefoon en schoenen, vertelde tijdens het verhoor een heel ander verhaal dan aan zijn vriendin.

Om het 'drama' compleet te maken, vertelde hij haar ook dat hij op het politiebureau was geweest en dat de politie niets wilde doen en hem zelfs niet thuis wilde brengen. Hierdoor waren zijn voeten helemaal stukgelopen tijdens de tocht van Hilversum naar Bussum.

Ook de rest van het verhaal bleek gaandeweg het verhoor van een behoorlijk minder stoer kaliber. Omdat de man wel vol bleef houden met een mes te zijn bewerkt is hij dinsdagavond alsnog onderzocht door een arts. Deze kon niet met zekerheid vaststellen of zijn verwondingen het gevolg zijn van een misdrijf.

Zijn vriendin, die dermate was geschokt door het verhaal van haar vriend, zocht contact met een krant om te vertellen over dit schandelijke gebeuren. De Bussumer was achteraf niet zo 'blij' met de steunbetuiging van zijn vriendin. De openbaring van zijn smoes leidde landelijk tot grote verontwaardiging en kamervragen door de PVV. Kennelijk was zo veel aandacht voor de stapsmoes niet de bedoeling geweest.

Welke gevolgen deze 'aap uit de mouw' heeft voor de fantasievolle Bussumer op relationeel en strafrechterlijk gebied is nog niet bekend.