Tunesisch hotel belaagd om alcohol

Een hotel in de Tunesische stad Sidi Bouzid is aangevallen door circa honderd radicale moslims. Volgens de eigenaar van het hotel werd zijn zaak belaagd omdat hij er alcoholische dranken schenkt.

De hoteleigenaar werd in mei al bedreigd door zeer conservatieve moslims. Als hij niet zou stoppen met het schenken van alcohol, zouden ze de boel kort en klein komen slaan. De radicalen hebben nu de daad bij het woord gevoegd, aldus hoteleigenaar Jamil Horcheni. "Ongeveer 100 salafisten vielen het hotel gisteravond laat aan en sloegen de inboedel kort en klein. Ze gingen de kamers in, beschadigden de meubels en gooiden flessen met alcoholische drank kapot."

De aanval is voor zover bekend de eerste op een hotel. Sinds de opstand, waarbij president Zine El Abidine Ben Ali vorig jaar werd afgezet en vervangen door een islamitisch-geleide regering, zijn er wel aanvallen geweest op andere toeristische plekken. Ook is er in Sidi Bouzid een anti-alcoholprotest gehouden, waarbij geëist werd dat hotels en bars zich buiten de stad zouden vestigen.

Radicale salafisten hebben in Tunesië de afgelopen weken ook diverse concerten en toneelstukken gedwarsboomd. De opvoeringen zoude volgens hen islamitische principes schenden. Seculiere Tunesiërs vinden echter dat de conservatievelingen de vrijheid van meningsuiting in gevaar brengen.